į pirmą puslapį

Kronika

Telšių vyskupijos dekanatų kunigų susitikimai
Paskelbta: 2021-11-29 17:26:36

Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius spalio 28 dieną Šilalėje pradėjo dekanatų lankymus ir susitikimus su dekanato kunigais. Vyskupijoje yra vienuolika dekanatų. Vyskupą lydėjo generalvikaras kan. Vilius Viktoravičius ir Katechetikos centro vadovas mons. Rimantas Gudlinkis.

Susitikimo su kunigais metu mons. R. Gudlinkis pristatė eksperimentinę jaunavedžių ruošimo Sutvirtinimo sakramentui programą bei aptarė įvairias suaugusiųjų įkrikščioninimo galimybes. Kunigai buvo supažindinti su Telšių vyskupijos kunigų brolijos veikla bei vykdomais projektas. Kunigų tarpusavio dvasinis bei finansinis solidarumas ypač nelengvais pandemijos laikais yra nepaprastai reikalingas ir palaikantis kunigišką tarnystę.

Vyskupas supažindino kunigus su sinodinio kelio Telšių vyskupijos organizavimo gairėmis ir pakvietė kunigus savo parapijose atrasti moderatorius, padedančius vykdyti konsultacinius susitikimus. Dekanato kunigai aptarė sinodinio kelio galimybes mažesnėse bei aptarnaujamose parapijose. Daugiau moderatorių turinčios ir didesnės parapijos yra pasiruošusios pagelbėti mažesnėms parapijoms vykdyti konsultacinius susitikimus ir pasijusti Visuotinės Bažnyčios dalimi. Agapės metu vyskupas bei generalvikaras diskutavo aktualiais dekanato kunigų gyvenimo bei tarnystės klausimais.

Dekanatų lankymas buvo baigtas lapkričio 26 dieną Klaipėdoje. Nors Telšių vyskupijoje reguliariai vyksta visų vyskupijos kunigų nuolatinio ugdymo užsiėmimai, tačiau ganytojo atvykimas į dekanato centrą ir susitikimas su kunigais mažesniame ratelyje taip pat labai reikalingas.

Telšių vyskupijos kurijos informacija


 

 

 

 

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: