į pirmą puslapį

Kronika

Klaipėdoje vyko miesto atsinaujinimo diena „Kuo žmonės jus laiko?“
Paskelbta: 2017-10-16 12:34:46

2017 m. spalio 14-osios šeštadienis Klaipėdoje nebuvo vien tik eilinis savaitgalis. Iš pat ryto pratrūkusi liūtis ir stiprūs Uostamiesčio vėjai nesulaikė tūkstančio klaipėdiečių ir miesto svečių atvykti į Tikėjimo šventę, vykusią „Žvejų kultūros rūmuose“ ir sausakimšai pripildyti salę. Klaipėdos miesto katalikai susirinko būti kartu ir bendruomenės apsuptyje išgyventi Dvasinio Atsinaujinimo džiaugsmą...

Klaipėdos miesto atsinaujinimo diena „Kuo žmonės jus laiko?“ šiais metais stebino subtiliu grožiu, giliomis dvasinėmis konferencijomis, nepakartojamo grožio šlovinimo giesmėmis, švytinčiais ir kupinais džiaugsmo šventės dalyvių veidais. Visa tai susipynė į didingą klaipėdiečių maldą, kylančią į Viešpatį ir prašančią Jo užtarimo ir palaimos visam miestui.

Šventė startavo malonia staigmena – Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko trimito garsai paskelbė Atsinaujinimo dienos atidarymą. „Šis atsinaujinimas reikalingas miestui, kiekvienam miesto gyventojui ir jo svečiui. Atsinaujinimas, kuris budina dvasią – dvasinis atsinaujinimas yra būtinas, kad gebėtume mylėti, auginti ir nepaliaujamai gražinti savo miestą, savo artimą, save pačius...“ – skambant pradžios giesmei kalbėjo miesto meras V. Grubliauskas.

Po mūsų mylimo mero sveikinimo scenoje netrukus išvydome diak. dr. Beną Ulevičių, VDU katalikų teologijos fakulteto dekaną. Svečias atvykęs iš Kauno kalbėjo apie tai, kas yra „Mažų dalykų šventumas“ mūsų kasdienybėje, taip pat scenoje išvydome ypatingą asmenį, atvykusį iš Vatikano - mons. dr. Visvaldą Kulboką, Vatikano valstybės sekretoriato Ryšių su valstybėmis sekcijos oficiolą. Mons. dr. V. Kulbokas kalbėjo apie tai ar „Krikščionis šiandien: prieštaravimo ženklas ar taikos įrankis?“ Tarp gilių dvasinių konferencijų, keliančių mintis aukštyn ir aukštyn, skambėjo specialiai šiai šventei susibūrusio, Klaipėdos miesto atsinaujinimo dienos choro, vadovaujamo Linos Pudžiuvelytės, šlovinimo giesmės. Jos budino širdis, skleidėsi žmonių veiduose giliomis šypsenomis, kėlė rankas į viršų ir tarsi malonių lietumi plovė neretai taip kasdienybės nuvargintas sielas...

Šventėje taip pat vyko Klaipėdos katalikų menininkų fojė, kuriame įvairių meninių krypčių, daugiau nei penkiolika Klaipėdos katalikų menininkų pristatė savo veiklą ir darbus, taip pat buvo galima susipažinti su visų katalikiškų Klaipėdos parapijų veikla.

Šventės dalyviams buvo paruošti sotūs ir gardūs šventiniai pietūs, viso renginio metu veikė žaismingas vaikų kambarys, kuriame lankėsi Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas su tarnybiniais šuniukais ir Amsiu, bei kitais, pačiais įdomiausias svečiais. Žvejų kultūros rūmuose taip pat buvo įkurta stebuklinga maldos patalpa, kurioje vyko Švč. Sakramento Adoracija, o visi norintieji galėjo atlikti išpažintį arba tiesiog pabendrauti su kunigais rūpimais klausimais.

Šventėje taip pat dalyvavo Darbėnų Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos klebonas kun. Vygintas Gudeliūnas, kalbėjęs apie Šv. Mišių ir katalikų tikėjimo esmę, bei Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas, aukojęs uždarymo Šv. Mišias. Šv. Mišias su Vyskupu koncelebravo daugiau nei dvidešimt Telšių vyskupijos kunigų. Šv. Mišių metu Vyskupas perskaitė ir savo parašu patvirtino Klaipėdos miesto paaukojimo Švč. Jėzaus Širdžiai aktą.

Visus šventės svečius net sunku įvardinti, tačiau mūsų rėmėjus, be kurių šventė nebūtų įvykusi, skelbiame su didžiule pagarba ir padėka:

    Pagrindiniai rėmėjai: Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvių Katalikų Religinė Šalpa.
    Informaciniai rėmėjai: Klaipėdos miesto dienraštis Klaipėda, Klaipėdos rajono laikraštis Banga, internetiniai portalai bernardinai.lt ir katalikai.lt, radijo stotys Marijos radijas, RadijoGAMA, ir Regioninių Radijo Stočių Asociacija.
    Rėmėjai: Bandelių kepyklėlė, Luxa, Pitlius, Smagu kepti, Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas.

Klaipėdos miesto katalikų, džiaugsmingai švęsti savo Tikėjimo šventę, nesustabdė nei lietus nei vėjai...nes čia lijo Dievo malonių lietus ir pūtė Jo Gailestingumo vėjai. Šventės organizatoriai dėkoja didžiuliam būriui renginio savanorių, Žvejų kultūros rūmų administracijai ir darbuotojams, renginio svečiams ir dalyviams, bei kiekvienam atėjusiam ir atsiliepusiam į kvietimą švęsti ir „apsispręsti Džiaugsmui!” – kaip homilijoje ragino Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas.

Tikimės su visais susitikti dar ne kartą ir budinti Klaipėdą mums taip reikalingam dvasiniam Atsinaujinimui!

Marta Dangilė Palmaitytė

Nuotraukų autoriai: Milda Kuzmič ir Arvydas Kluonius

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: