į pirmą puslapį

Kronika

Birželio 1-osios popietę Klaipėdoje vyko Klaipėdos ir Palangos miestų stačiatikių bendruomenių organizuota maldinga eisena „Už gyvybę“
Paskelbta: 2014-06-11 15:27:20

2014 m. birželio 1 d., sekmadienio,  popietę Klaipėdoje vyko Klaipėdos ir Palangos miestų stačiatikių bendruomenių organizuota maldinga eisena „Už gyvybę“. Joje dalyvavo ir kartu nuo Klaipėdos stačiatikių Visų Rusų Šventųjų parapijos bažnyčios iki Klaipėdos Santuokų Rūmų aikštės keliavo Telšių vyskupo augziliaras vyskupas Linas Vodopjanovas OFM, Telšių Vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai ir vadovai, Klaipėdos miesto katalikų parapijų kunigai bei tikintieji, Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijos klebonas pastorius Reinchaldas Moras bei visi palaikantys krikščionišką šeimos sampratą bei gyvybės kultūrą.

Renginys buvo skirtas atkreipti dėmesį į abortų problemą Lietuvos Respublikoje. Tradicinėje stačiatikių eisenoje buvo meldžiamasi Dievui už taiką ir sveikatą šeimose, mieste ir šalyje.

Maldos prasidėjo prie Visų Rusų Šventųjų cerkvės ir eisenoje buvo giedama ir meldžiamasi. Eisenos metu dalinami lankstinukai apie abortus, pagalbą moterims ir kita, su tuo susijusi, informacija. Aikštėje buvo skaitoma Evangelija, meldžiamasi, giedama. Renginio metu į susirinkusiuosius kreipėsi stačiatikių dvasininkai, Telšių vyskupo augziliaras vyskupas L. Vodopjanovas OFM, Klaipėdos evangelikų liuteronų pastorius R. Moras, VšĮ Krizinio nėštumo centro savanorė Klaipėdoje psichologė Jelena Žolonko, Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai, menines parengtas programas rusų kalba atliko saviraiškos grupės.

Programos pabaigoje visi kalbėjusieji bei visų religinių ir socialinių grupių atstovai į dangų paleido baltus balandžius, kurie simbolizavo bendrystę ir vieną esminę mintį – mes už gyvybę ir tradicinę šeimą, kurioje ta gyvybė yra laukiama, priimama ir turi galimybę išsikleisti gyvenimui.

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: