į pirmą puslapį

Kronika

Vyskupai lankėsi Telšiuose
Paskelbta: 2023-09-26 20:21:56
 

2023 m. rugsėjo 25-26 dienomis Telšiuose įvyko Lietuvos ir Lenkijos vyskupų konferencijų atstovų susitikimas, kurį organizavo Lietuvos vyskupų konferencijos Ryšių su Lenkijos vyskupų konferencija taryba. Tarybai pirmininkauja Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas. Lenkijos vyskupų konferencijos Ryšiams su Lietuvos vyskupų konferencija tarybai vadovauja Varšuvos-Prahos vyskupas Romuald Kamiński. Susitikime Telšiuose taip pat dalyvavo Lomžos vyskupas pagalbininkas Tadeusz Bronakowski, Baltstogės vyskupas pagalbininkas Henryk Ciereszko, Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, kun. Maciej Miętek ir Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos rektorius kun. Andžej Šuškevič.

Susitikimas prasidėjo posėdžiu Telšių vyskupijos kurijoje. Posėdžio metu buvo pasidalinta Katalikų Bažnyčios gyvenimo aktualijomis Lietuvoje ir Lenkijoje.
Antradienio rytą susitikimo dalyviai meldėsi antrame katedros aukšte prie šv. Antano Paduviečio altoriaus. Šv. Mišioms vadovavo Telšių vyskupas, o homiliją sakė vyskupas Romuald Kamiński. Visi pamaldų dalyviai turėjo galimybę prisiliesti prie šv. Antano relikvijų ir jas pagerbti pabučiuojant.

Vyskupai meldėsi ir prie Dievo tarno vysk. Vincento Borisevičiaus bei kitų vyskupų kapų katedros kriptoje. Telšių vyskupas papasakojo apie Dievo tarno Vincento ryžtingą atsisakymą bendradarbiauti su tikėjimo priešais. Dėl to jis pasirinko verčiau netekti gyvybės, bet likti ištikimam krikščioniškajam tikėjimui bei žmogiškumui.

Ganytojai aplankė Telšių šv. Antano Paduviečio parapijos Caritas pagalbos punktą, kuriame veikia valgykla bei rūbų dalinimo vieta. Valgykloje kasdien pamaitinama virš šimto nepasiturinčių asmenų, teikiama kita pagalba. Caritas pagalbos punktas išsilaiko iš tikinčiųjų aukų ir savanorystės, o prie valgyklos gyvavimo prisideda ir Telšių rajono savivaldybė. Svečiai domėjosi nepasiturintiems teikiama pagalba. Į svečių klausimus atsakė Telšių vyskupijos Carito vadovė Jūratė Damanskienė.

Prie Telšių Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios svečius pasitiko parapijos vikaras kun. Egidijus Kumža ir supažindino su parapijos aktualijomis. Pagarbinę Viešpatį Jėzų Eucharistijoje svečiai parapijos namelyje diskutavo sielovados klausimais, apžiūrėjo planuojamų statyti parapijos namų projektą.

Didžiulio dėmesio sulaukė apsilankymas Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje. Gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis parodė gimnazijos patalpas, o gimnazijos sielovadininkai – kun. Egidijus Kumža, kun. Massimo Bianco SDB, kun. Alexis Danilo Garro SDB ir br. Piercarlo Manzo pristatė dvasinio ugdymo programas. Filmuoti siužetai iš vasaros stovyklų bei kitų katalikiškos gimnazijos veiklų leido pažinti pagrindinius sielovados prioritetus. Svečiai apsilankė tikybos kabinete ir pasveikino gimnazistus. Gimnazijos direktorius pasidžiaugė, kad pirmą kartą gimnazijoje apsilankė tiek daug vyskupų ir apdovanojo svečius atminimo dovanėlėmis.

Kitas vyskupų konferencijų tarybų susitikimas numatytas 2024 metų pirmąjį ketvirtį Lenkijoje.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: