į pirmą puslapį

Kronika

Laikinieji lietuvių namai Lisabonoje
Paskelbta: 2023-07-31 18:24:40

Nors Pasaulio jaunimo dienos (PJD) oficialiai prasideda tik rugpjūčio 1 dieną, tačiau Lisabona jau pilnėja nuo piligrimų, o prie parapijų veikia registracijos punktai, priimantys ir paskirstantys piligrimus: vieni jų apsigyvens svetingose šeimose, o kitiems bus suteikta nakvynė mokyklose arba kitose tam pritaikytose patalpose. Kiekvieno krašto piligrimams priskiriama bažnyčia, kurioje rinksis visos to krašto grupės katechezėms, Atgailos pamaldoms, Eucharistijos šventimui bei šlovinimui.

Likus dienai iki PJD pradžios Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius aplankė Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčią Lisabonoje, kuri yra priskirta lietuviams, atvykusiems į PJD. Portugališkai ši bažnyčia vadinasi Igreja Paroquial de Nossa Senhora do Carmo do Alto do Lumiar. Bažnyčios adresas: Av. Maria Helena Vieira da Silva 12-Ig, 1750-182 Lisboa. Bažnyčia yra prie pat Quinta das Conchas Metro stotelės, todėl ją yra patogu pasiekti.

Prie įėjimo į bažnyčią keliomis kalbomis užrašyta – Čia tavo namai! Parapijos aktyvas tikrai daug prisidėjo, kad kiekvienas piligrimas parapijoje jaustųsi kaip namuose. Malonu buvo tai pamatyti ir sužinoti, kad piligrimai iš Lietuvos Lisabonoje šią savaitę turi savo namus! Vyskupas Algirdas už tai padėkojo ten sutiktiems parapijos savanoriams, kurie budi laukdami atvykstančių piligrimų.

Belieka nekantriai laukti PJD pradžios ir lietuvių susitikimų svetingumu trykštančioje Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: