į pirmą puslapį

Kronika

Pirmoji lietuvių katechezė Lisabonoje
Paskelbta: 2023-08-02 20:46:29

2023 m. rugpjūčio 2 d. nuo pat ryto lietuviai rinkosi į Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčią Lisabonoje, kurioje įvyko pirmasis PJD dalyvių iš Lietuvos susitikimas. Pradžioje buvo pristatytos grupės iš įvairių Lietuvos vietų. Perskaičius Evangelijos ištrauką kun. Mindaugas Kučinskas uždavė jaunimui tris klausimus, kurie tapo diskusijų tema grupelėse.

Po diskusijų susitikimo vedėjai pristatė jaunimui Telšių vyskupas Algirdą Jurevičių, pasodinę jį į vidurį uždavė įvairių klausimų, pvz. kas labiau patinka – BMW ar Audi, Žalgiris ar Rytas... Po „tardymo“ vyskupas vedė katechezę gilindamasis į Mergelės Marijos skubėjimą vykdyti Dievo valią ir dalintis tikėjimo džiaugsmu. Ganytojas nagrinėjo ekonominę tvarumo sąvoką. Ekonomines krizes išgyvena tik tos įmonės, kurios pasižymi tvarumu. Po to jos būna tvirtesnės ir atsparesnės išlaikyti didesnius išbandymus. Tvarumo sąvoką vyskupas perkėlė ir į dvasinį gyvenimą, paminėdamas Jobo istoriją. Tik ištvėręs visus išbandymus Jobas buvo gausiai palaimintas. Žmogaus gyvenime nepasisekimai ar nepaguodos būsenos yra netgi naudingesnės, nes augina ir ugdo žmogų. Panašiai yra ir dvasiniame gyvenime. Tai mums rodo ir Mergelės Marijos gyvenimo pavyzdys: jai ne tik teko su džiaugsmu skubėti pas Elžbietą, bet ir stovėti po kryžiumi. Kryžiaus patirtis pagimdė ją kaip visų mūsų Motiną, todėl nebijokime tokių patirčių, bet su Dievo pagalba jas tikėjime tvirtai išstovėkime.

Šv. Mišioms vadovavo Telšių vyskupas, o homiliją lietuviškai sakė filipinietis kunigas Oliver Bautista SDB iš Vilniaus, giedojo Lietuvos jaunimo dienų choras. Po šv. Mišių vyskupas pakvietė jaunimą dalyvauti ir kitose katechezėse lietuvių kalba, kurias ves kiti PJD dalyvaujantys vyskupai.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: