į pirmą puslapį

Kronika

Jaunimo vigilija su popiežiumi
Paskelbta: 2023-08-06 08:07:05

2023 m. rugpjūčio 5 d. vėlų šeštadienio vakarą pusantro milijono jaunų žmonių susirinko Lisabonoje prie Vasko da Gamos tilto, kertančio Težo upę į vigiliją su pop. Pranciškumi. Vigilija prasidėjo meniniu šokiu, vaizduojančiu istoriją apie perkeičiantį susitikimą. Šiuolaikinės muzikos bei šokio pagalba tarptautinio ansamblio Ensemble23 aktoriai perteikė merginos, įsitraukusios į varginančią rutiną, gyvenimą. Susitikimas su Viešpačiu pakeičia pagrindinės veikėjos gyvenimą, kuris žingsnis po žingsnio vėl pražysta, nes ji "užkrečia" ir savo bendraamžius viltimi bei džiaugsmu. Spektaklyje atsekama paralelė tarp pagrindinės veikėjos ir Mergelės Marijos gyvenimo istorijos, kurią Apreiškimas taip pat pakeitė.

Popiežius savo žodyje citavo „Kristaus sekimą“, kuriame pasakyta, jog „kas myli, tas bėga ir džiaugiasi“. Mergelės Marijos skubėjimą pas Elžbietą popiežius prilygino didžiulei meilei pasidalinti geriausiais dalykais. „Džiaugsmas yra misionieriškas! Tad kiekvieno iš mūsų pareiga – nešti šį džiaugsmą kitiems“ - kalbėjo popiežius.

Vigilijos šerdis – Švč. Sakramento adoracija. Nuostaba apėmė tuomet, kai adoracijos metu buvo išlaikoma visiška tyla. Tiesiog jautėsi, jog garbinimo malda kyla iš jaunų širdžių į Viešpatį. Po palaiminimo popiežius palinkėjo jaunimui gero nakties poilsio, nes tą naktį jaunimas praleis po žvaigždėtu dangumi laukdami ryto šv. Mišių, kurioms vadovaus pop. Pranciškus.

Telšių vyskupijos kurijos informacija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: