į pirmą puslapį

Kronika

Šventosios laiptai į dangų
Paskelbta: 2022-12-04 17:39:25

Antrąjį Advento sekmadienį Šventosios Švč. Mergelės Marijos, Jūrų Žvaigždės parapijos bendruomenė susibūrė iškilmei, nes išsipildė ilgai brandinta svajonė – bažnyčios bokšte įrengti laiptinę ir apžvalgos aikštelę.

Šv. Mišioms vadovavo Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius. Homilijoje ganytojas kalbėjo apie šv. Jono Krikštytojo misijos aktualumą šiandien: „ar nepastebime, kad mūsų kultūra bei visuomenė tam tikra prasme tampa panaši į dykumą – žmonės vienas nuo kito nusisuka, pilni pykčio ir pagiežos, lyg žvėrys dykumoje kovojantys dėl grobio... Kaip reikia aiškaus tikėjimo liudijimo, nes nuoširdžiai tikintys ir savo tikėjimo neslepiantys žmonės ir yra tas Dievo balsas, skambantis dvasinės sausros ir dykumos nualintoje visuomenėje“.

Pamaldų pabaigoje parapijos klebonas g. kan. Zenonas Degutis pristatė įvykdyto projekto idėją, kartu su vyskupu apdovanojo pagrindinius rėmėjus ir paprašė ganytojo pašventinti bažnyčios bokšto laiptus bei apžvalgos aikštelę.

Laiminimo maldos pradžioje vyskupas kalbėjo: „Dievas į žmogaus prigimtį yra įdiegęs troškimą siekti didelių dalykų, siekti to, kas aukštybėse. Tad mums tiesiog natūralu kopti į aukštumas tam, kad iš ten pamatytume horizontą. Taip pat ir dvasiniuose reikaluose esame kviečiami siekto to, kas yra aukštybėse, kur Kristus sėdi Tėvo dešinėje. Tad džiaugiamės šiandien galėdami atidaryti ir pašventinti šios bažnyčios apžvalgos bokštą, kuris bus atvertas lankytojams ir leis pažvelgti iš aukšto ne tik į šią parapiją, bet ir siekti aukštesnių dalykų“.

Patarnautojų lydimas vyskupas kopė į aukštumas šlakstydamas bokšto sienas bei laiptus. Paskui vyskupą į aukštybes kilo ir pamaldose dalyvavę parapijiečiai. Apžvalgos aikštelė įrengta maždaug dvylikaaukščio namo lygmenyje, o kad ją pasiekti, reikia įveikti per 200 laiptų. Nuo apžvalgos aikštelės atsiveria gražus panoraminis vaizdas į Šventosios apylinkes bei į Baltijos jūrą.

Telšių vyskupijos kurijos informacija








aukštyn
TELŠIŲ VYSKUPIJOS KURIJOS REKVIZITAI: Pavadinimas/Beneficiary Account Name: Telšių vyskupijos kurija
Sąskaitos numeris/Beneficiary Account Number: LT73 4010 0428 0001 1641
JA kodas/Beneficiary code: 191270864
Adresas/Beneficiary Address: Katedros a. 5, LT-87131, Telšiai, Lithuania
Banko pavadinimas/Bank Name: LUMINOR bank
Banko SWIFT kodas/Bank SWIFT code: AGBLLT2X
Banko adresas/Bank address: Konstitucijos pr. 21A, LT-03601 Vilnius, Lithuania

 



Sekite mus: